Achtergrond

Het kinderyogabordspel is ontstaan tijdens de kinderyogalessen van Paul. Alle 36 oefeningen hebben inbreng van kinderen in zich; ze zijn dus door én voor kinderen. Het uitgangspunt is om kinderen door middel van spel, ontspanning, yoga en Tai Chi-elementen in hun kracht te brengen. Waardoor ze beter in hun vel zitten en meer in hun kracht komen.

Sun BearHet bordspel is gebaseerd op het medicijnwiel van Sun Bear. Wij hebben daar onze eigen interpretatie aan gegeven. In de symboliek van dit wiel zit eeuwenoude indiaanse kennis verborgen. Ook bevat het de twaalf manen (astrologie), karaktereigenschappen, oerelementen en planeten. Het wordt door kinderen ook wel het Gelukswiel genoemd.Ook dieren hebben hun specifieke eigenschappen en boodschappen voor jou. Ben je nieuwsgierig naar de diepere betekenis? We hopen dat je dan nog even kunt wachten, want in het komende jaar verschijnt ons orakelboek op basis van dit Gelukswiel.

Heb je het prachtige artikel. over kinderyoga op school al gelezen van zaterdag 31 oktober 2015? Of deze van 12 november 2015: BBC south meditation in class

08-07-15 - 3Wil je een keer een playshop of kinderyogafeestje van het kinderyogaspel meemaken?  Wat dat is vraag je? Superleuk! Je maakt in een halve dag – op een bijzonder leuke manier – kennis met het kinderyogabordspel onder leiding van Paul.

Je kan ook Paul vragen voor een introductie kinderyogales bij jou in de klas of op school regelen. Neem  dan contact met hem op met een mail naar paul[at]kinderyogabordspel.nl.

Wil je een workshop  volgen bij Paul? Kijk dan rechts bij de evenementen wat er gepland is.
Jouw eigen innerlijk kind zal tot bloei komen door het plezier wat centraal staat in workshop / opleiding.
Tijdens het oefenen krijg je praktische informatie en vaardigheden, die belangrijk zijn bij het leiden van groepen kinderen. Je zult een goede basis krijgen om zelf aan de slag te kunnen. De unieke stijl van het kinderyogabordspel is een belangrijk ingrediënt.

Ter ondersteuning van het spel hebben we op de site video’s met de massages voorgedaan en ingesproken kaarten van geleide meditaties. Zo kan je zelf lekker meedoen en hoef je niet te begeleiden. Dit zijn het schouderklopje, de hagedis, de specht, de aardeschildpad en de wasbeer.Je kan zelf eventueel in de stiltes aanvullen wat jij zelf ziet (bijvoorbeeld na de zin ‘Je ziet allerlei dieren’: Een koe, paard. Zag je daar die mol? Daar vloog een buizerd de bomen in. Die geitjes zijn lief. Was dat daar een hertje?)

In de nabije toekomst vind je op deze pagina:
* De andere twee video’s van de start- en eindmassages

We hebben ook een Facebookpagina! Wij vinden het geweldig als je onze pagina leuk vindt!