Foto van ons drietjes 2kopie
De oefeningen achter hét kinderyoga bordspel zijn opgetekend en gemaakt door lichaamsgericht therapeut en (kinder)yogadocent Paul Vrenken (www.triskal.org).  Rory & Muck van Milaboekjes (www.milaboekjes.nl) (van links naar rechts op de foto) hebben het verder vorm gegeven en uitgegeven. Muck is het brein achter de geniale tekeningen!

Onze missie is om alle kinderen van Nederland dat sprankelende element wat in het kinderyogabordspel zit mee te geven, zodat hij of zij blijvend in zijn kracht zit!

Wil jij ook dat kinderen meer leren van de natuur, hun eigen lichaam beter leren aanvoelen en hun gedachten op orde krijgen? Sluit je bij ons aan!
Wij geloven dat, juist in deze drukke tijd van mobieltjes, tablets en internet, een kind behoefte heeft aan meer rust en aandacht voor zijn lichaam en zijn gevoel.

PAUL
“Mijn kracht is het op een flexibele wijze neerzetten van een veilige omgeving waardoor kinderen kunnen floreren. Al sinds 2008 geef ik yoga, massages en cursussen en Natuureducatie voor kinderen. Ik beheer zelfs een eigen stuk bos waar ik een speel- en voedselbos van aan het maken ben!”

Opleidingen o.a.:
* Yin yoga en Ashtanga yoga docent (2018-2019)
* HBO opleiding Lichaamsgerichte therapie (2010-2013)
* Kinderyogadocent (2008)
* Sportmassage (2007)
* Bijscholingen op het gebied van shiatsu, indiaanse geneeswijzen, boeddhisme, meditatie en tai chi

Kinderyoga 2015 - 10Ervaring met kinderen:
In 2001-2002 was ik 2 jaar in Zuid Amerika en werkte als vrijwilliger met kinderen in Guatemala en Peru.
In 2008 rondde ik met succes de opleiding tot kinderyoga docent af bij “de weide blik” en sindsdien heb ik regelmatig kinderyoga workshops gegeven op scholen.
Sinds 2008 zet ik me jaarlijks in voor het kinderteam bij het Open Up festival (waar 80-100 kinderen een week allerlei playshops meemaken op het festival).
Sinds 2010 zet ik mij in voor Natuureducatie voor kinderen, bij “het bewaarde land”, waarin kinderen 3 dagen de natuur in worden genomen om zo op een speelse wijze te leren over de natuur en zichzelf.Kinderyoga 2015 - 5Geschiedenis en achtergrond van het kinderyogabordspel
In 2011 ben ik begonnen met het opschrijven van de bijzondere ervaringen die ik opdeed met kinderen in de yoga lessen. Ik liet de yoga les steeds meer ontstaan eigenlijk. Ik gaf de kinderen, indien mogelijk, de ruimte om te experimenteren met yoga, tai chi en massage oefeningen en dat deden ze op zo’n originele wijze dat ik vond dat ik het moest gaan bijhouden.
Zo is in de loop der jaren het kinderyogabordspel ontstaan. Kinderen bleken jaren na lessen zich nog dingen te kunnen herinneren en toen wist ik zeker dat ik het moest gaan delen met meer kinderen.
In 2014 kreeg het spel pas een echt gezicht toen ik Muck, en later Rory, ontmoette van Milaboekjes!

Helaas is Milaboekjes in 2020 opgehouden te bestaan, maar het spel en de kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar via de online leeromgeving: www.triskal.org

Heb je het prachtige artikel over kinderyoga op school al gelezen van zaterdag 31 oktober 2015?
Of deze van 12 november 2015: BBC south meditation in class