De orakelkaarten gaan vooral over de dieren van het wiel, het geeft een uitleg over de betekenis van de dieren, 35 dieren die de indianen van Noord Amerika zo belangrijk vonden dat ze een plaats in het medicijnwiel kregen.

De symbolische betekenis in een plaatje weergegeven

Het kan gebeuren dat als je het spel speelt en je op de grizzly beer komt, of op de adelaar en dat je je je dan afvraagt, “waarom kom ik steeds op dat dier?”, “waarom word ik zo aangetrokken door dat dier?”, “wat wil dat zeggen?”.
De orakelkaarten leggen je de symboliek van het dier uit. Wat heeft bijvoorbeeld de bizon je te vertellen, of de uil, de zalm of de wolf?

Super handig klein formaat kaartenset, met toelichting in een boekje

Daarnaast hebben de indianen ook hun totemdieren…dieren waar je je sterker mee verbonden voelt. En ook is het zo dat je behoort bij een bepaalde dierenclan afhankelijk van je geboorte dag, net als in de westerse astrologie . Ook dat kun je achterhalen als je de kaartenset gebruikt. Je kunt ze ook gebruiken als orakel, je stelt een vraag bijvoorbeeld over welke dierenkracht je kunt gebruiken deze dag, bij deze situatie of in het algemeen. Dan trek je een kaart en leest er de uitleg over in het bijbehorende boekje.

Deze kaarten zijn dus andere kaarten dan de kaarten in het kinderyogabordspel, dat zijn echt kaarten waarop een tekening van het dier staat met de bijbehorende oefening uitgelegd.
Hieronder een stukje dat wat laat zien van de orakelkaartenset:

We hebben de kaartenset gemaakt… om je meer uitleg en begrip van de dieren te geven! Lees je mee?