De orakelkaarten gaan over de dieren van het wiel, het geeft een uitleg over de symbolische betekenis van de dieren. 36 Dieren die de indianen van Noord Amerika zo belangrijk vonden dat ze een plaats in het medicijnwiel kregen.

De symbolische betekenis in een plaatje weergegeven

Het kan gebeuren dat als je het spel speelt en je op de grizzly beer komt, of op de adelaar en dat je je je dan afvraagt, “waarom kom ik steeds op dat dier?”, “waarom word ik zo aangetrokken door dat dier?”, “wat wil dat zeggen?”.
De orakelkaarten leggen je de symboliek van het dier uit. Wat heeft bijvoorbeeld de bizon je te vertellen, of de uil, de zalm of de wolf?

Super handig klein formaat kaartenset, met toelichting in een boekje

Daarnaast hebben de indianen ook hun totemdieren…dieren waar je je sterker mee verbonden voelt. Net als in de westerse astrologie hebben de indianen ook krachtdieren verbonden aan de maand van je geboorte.
Ook dat kun je achterhalen als je de kaartenset gebruikt. Je kunt ze ook gebruiken als orakel, je stelt een vraag bijvoorbeeld over welke dierenkracht je kunt gebruiken deze dag, bij deze situatie of in het algemeen. Dan trek je een kaart en leest er de uitleg over in het bijbehorende boekje.

Deze kaarten zijn dus andere kaarten dan de kaarten in het kinderyogabordspel, dat zijn echt kaarten waarop een tekening van het dier staat met de bijbehorende oefening uitgelegd.

We hebben de kaartenset gemaakt om je meer uitleg en begrip van de dieren te geven. In de online training worden alle interpretaties en eventueel nog wat extra informatie door Paul overgedragen. Luister bijvoorbeeld naar de walvis:

Hieronder wat tekeningen en tekst uit het dierenorakel:

Je kunt de kaartenset bestellen door een email te sturen naar Debby!