Bewegend leren in de praktijk…
in het spel leer je spelenderwijs je lichaam kennen, je leert jezelf te ontspannen, in contact met anderen subtiel je grenzen te ervaren en aan te geven.
Hoe gaat het in zijn werk…? Je loopt, net als bij ganzenbord, over een route en komt op een plek waar een dier bij hoort en een oefening. Je leest de kaart en gaat met zijn allen de oefening doen.

Foto-filmpje op YouTube!

Het spel is heel geschikt om thuis, in de klas of op een BSO te spelen, of er enkele kaarten van te gebruiken om de kinderen wat rustiger te laten worden of helemaal in hun lijf te brengen.

De yoga, energie en tai chi oefeningen, massage en ontspanningsoefeningen én geleide meditaties die beschreven staan op de 36 kaarten zorgen, door de koppeling aan het spel, dat je niet alleen leuk en gezellig bezig bent, maar er ook nog wat van opsteekt, rustiger wordt en meer in balans!

De achterkant van de doos

Hieronder zie je een voorbeeld van een spelkaart (let op dit zijn dus andere kaarten dan de orakelkaarten, die vertellen meer over het dier en zijn symboliek, de spelkaarten beschrijven de oefeningen):

Kaart behorende bij de Bergleeuw of Poema

Het bordspel is gebaseerd op het medicijnwiel van Sun Bear.
Wij hebben daar onze eigen interpretatie aan gegeven. In de symboliek van dit wiel zit eeuwenoude indiaanse kennis verborgen. Ook bevat het de twaalf manen (astrologie), karaktereigenschappen, oerelementen en planeten. Het wordt door kinderen ook wel het Gelukswiel genoemd. In het boekje bij het spel wordt daar dieper op ingegaan. De orakelkaarten geven de symbolische betekenis van de dieren uit het spel weer.

Ter ondersteuning van het spel hebben we op de site video’s met de massages voorgedaan en ingesproken kaarten van geleide meditaties. Zo kan je zelf lekker meedoen en hoef je niet te begeleiden. Dit zijn het schouderklopje, de hagedis, de specht, de aardeschildpad en de wasbeer.

Je kan zelf eventueel in de stiltes aanvullen wat jij zelf ziet (bijvoorbeeld na de zin ‘Je ziet allerlei dieren’: Een koe, paard. Zag je daar die mol? Daar vloog een buizerd de bomen in. Die geitjes zijn lief. Was dat daar een hertje?)

Het beste leer je het spel toepassen of gebruiken door een workshop te volgen.