Bewegend leren in de praktijk…
in het spel leer je spelenderwijs je lichaam kennen, je leert jezelf te ontspannen, in contact met anderen subtiel je grenzen te ervaren en aan te geven.
Hoe gaat het in zijn werk…? Je loopt, net als bij ganzenbord, over een route en komt op een plek waar een dier bij hoort en een oefening. Je leest de kaart en gaat met zijn allen de oefening doen.

Foto-filmpje op YouTube!

Het spel is heel geschikt om thuis, in de klas of op een BSO te spelen, of er enkele kaarten van te gebruiken om de kinderen wat rustiger te laten worden of helemaal in hun lijf te brengen.

De yoga, energie en tai chi oefeningen, massage en ontspanningsoefeningen én geleide meditaties die beschreven staan op de 36 kaarten zorgen, door de koppeling aan het spel, dat je niet alleen leuk en gezellig bezig bent, maar er ook nog wat van opsteekt, rustiger wordt en meer in balans!

De achterkant van de doos

Hieronder zie je een voorbeeld van een spelkaart (let op dit zijn dus andere kaarten dan de orakelkaarten, die vertellen meer over het dier en zijn symboliek, de spelkaarten beschrijven de oefeningen):

Kaart behorende bij de Bergleeuw of Poema

Het bordspel is gebaseerd op het medicijnwiel van Sun Bear.
Wij hebben daar onze eigen interpretatie aan gegeven. In de symboliek van dit wiel zit eeuwenoude indiaanse kennis verborgen. Ook bevat het de twaalf manen (astrologie), karaktereigenschappen, oerelementen en planeten. Het wordt door kinderen ook wel het Gelukswiel genoemd. In het boekje bij het spel wordt daar dieper op ingegaan.

Als je de oefeningen van het spel beter wilt leren kennen, met voorbeelden uit de praktijk en uitleg over de oefeningen en de toepassing ervan, dan kun je de online training op www.triskal.org/ volgen. Als voorbeeld zie je hier één van de oefeningen, de otter:

Voorbeeld online training: de otter oefening

Nog leuker om het spel te leren toepassen of gebruiken in jouw klas of yogalessem is door een workshop te volgen.

Je kunt het spel bestellen op https://www.triskal.org/product/kinderyogabordspel/