Heb je het filmpje al gezien?: Bewegend Leren met het Kinderyogabordspel – YouTube

De yoga, energie en tai chi oefeningen, massage en ontspanningsoefeningen én geleide meditaties die beschreven staan op de 36 kaarten zorgen, door de koppeling aan het spel, dat je niet alleen leuk en gezellig bezig bent, maar er ook nog wat van opsteekt, rustiger wordt en meer in balans!

De achterkant van de doos

Hieronder zie je een voorbeeld van een spelkaart (let op dit zijn dus andere kaarten dan de orakelkaarten, die vertellen meer over het dier en zijn symboliek, de spelkaarten beschrijven de oefeningen):

Kaart behorende bij de Bergleeuw of Poema

Het bordspel is gebaseerd op het medicijnwiel van Sun Bear.
Wij hebben daar onze eigen interpretatie aan gegeven. In de symboliek van dit wiel zit eeuwenoude indiaanse kennis verborgen. Ook bevat het de twaalf manen (astrologie), karaktereigenschappen, oerelementen en planeten.

Het wordt door kinderen ook wel het Gelukswiel genoemd. In het boekje bij het spel wordt daar dieper op ingegaan.

Als je de oefeningen van het spel beter wilt leren kennen, met voorbeelden uit de praktijk en uitleg over de oefeningen en de toepassing ervan, dan kun je je aanmelden om KINDERYOGABORDSPEL TRAINER te worden. Dan leer je werken met de interventie, het handboek kinderyogabordspel, dat ontzettend goed is te gebruiken in scholen en op kinderdagverblijven. Check de workshops!
Als voorbeeld zie je hoe de oefening van de otter is uitgewerkt in dat handboek:

Voorbeeld online training: de otter oefening

Nog leuker om het spel te leren toepassen in jouw klas of yogales is door een workshop te volgen.

Je kunt het spel bestellen door een mail te sturen naar Debby!